גלמפינג ואופניים
אלטרנטיבה מקורית ומפנקת (במיוחד) לחופשת רכיבה
כתב וצילם: אריק פלדמן
מתוך ויקיפדיה: גלמפינג (באנגלית: Glamping, הלחם המלים: Glamorous camping) הוא מושג חדש בתחום תרבות הפנאי והנופש המתייחס למתקני לינה ואירוח בסגנון מחנאות מהודר בתנאים גבוהים ביותר, הממוקמים בפינות חמד בחיק הטבע.

הקורונה סגרה את השמיים ופתחה את הראש
זה לא סוד, רוכבי האופניים הם יצור נהנתני. אומנם יש לנו תירוץ שתופס- ספורט… אבל בשורה התחתונה אנחנו משקיעים בעצמנו דיי הרבה ביחס לאוכלוסייה הכללית ואפילו ביחס לאוכלוסיית העוסקים בענפי ספורט אחרים. מעבר להשקעה הגדולה בציוד וההשקעה העצומה בזמן שאנחנו מרעיפים על עצמנו כדי לצאת למרחבים ולרכב, חלק גדול מרוכבי האופניים גם נוהג לפנק את עצמו בחופשות רכיבה לא זולות בארץ ומחוצה לה. עדות לברורה לכך היא חברות התיירות הרבות ששגשגו כאן מאוד בשנים האחרונות גם כשמצב הענף הכללי לא היה כה מרנין. די להביט ברשימת כתבות חופשות האופניים שפרסמנו כאן בשנים האחרונות כדי להבין עד כמה גדולה התופעה.
אבל אז באה הקורונה והכחידה לחלוטין את ענף תיירות האופניים ליעדים בחו"ל. השבתת הטיסות וסגירת הגבולות בפני ישראלים אילצו רוכבי אופניים רבים לבטל את חופשתם השנתית בחו"ל ולחפש אלטרנטיבות לחופשת אופניים בתוך מגבלות הקורונה. אך גם כאן בגבולות שבין נתב"ג לים נסגרו לפרקים חדרי האירוח והמלונות וקשה היה להוציא לפועל את חופשת האופניים "הרגילה". ימי החורף ותנאי הרכיבה המעולים הגיעו ועימם הרחש בנוגע לאלטרנטיביות חופשה. עם הדרישה כמובן שהגיע המענה, ויזמים רבים, הן פרטיים והן מקרב חברות התיירות/ מדריכי האופניים, הציעו מגוון טיולים חד/ רב יומיים שעומדים בתקנות, ולפחות על פי התמונות והפרסומים ברשתות החברתיות נראה שהם מצאו לעצמם קהל לא קטן.



גלמפינג- האלטרנטיבה היוקרתית לחופשה בטבע
חלקכם אולי יתוודה כאן לראשונה למושג גלמפניג, אבל מסתבר שתת ענף יוקרתי זה תפס דיי חזק בארץ כאלטרנטיבה לחופשת לאקשורי בטבע. יש לא מעט חברות שמציעות שירותי גלמפינג בכל רחבי הארץ ברמות אירוח שונות, מלינה באוהלים מדוגמים וארוחות מעולות בחיק הטבע, ועד ג'קוזי, מאסז'ים, שף צמוד, אוהלים ממוזגים ושלל פינוקים שהייתם מצפים לקבל במלון ספא מפואר ויקר. איך זה מתחבר לחופשת אופניים אתם שואלים? ובכן יצאנו לבדוק.
בערך קצת אחרי הסגר הראשון קיבלנו פניה מיוני(-אל) אדלר, חבר ותיק, מתכנן מסלולים ומדריך אופניים המתמחה ברכיבות מדבר, להצטרף לפיילוט של חופשת אופניים בסגנון גלמפינג שהוא מוציא באמצע דצמבר, יחד עם הראל בליץ שכנו ממצפה רמון והבעלים של חברת מדבראיה טיולים ואירועים במדבר. לא חפרנו יותר מידי בעניין, כי בואו, מה כבר יכול להיות רע בחופשת אופניים מדברית עם יוני(-אל). הפרטים שבכ"ז נודבו לנו היו, חופשה בת שלושה ימים, מתחילים ממכתש רמון ועוברים ליומיים באזור הערבה. יוני מדריך, הראל עושה מנהלות במהלך היום, ישנים במתחם גלמפינג (עדיין לא יודעים על מה מדובר בשלב זה…) והכל על אופניים חשמליים!!! יותר פינוק מזה נשתגע…



לפנק לפנק ועוד טיפה לפנק
את החופשה הזמינו קבוצה אורגנית של חברים אשר נמנים על חוג לקוחות ה VIP של חנות האופניים והגלישה של ירון מנטל בכרמל. כולם כמובן רכובים על רוקי מאונטין חשמליים ומדוגמים ומטופלים ביד אומן ע"י המאסטר וורן פרייר, איש הדמו הנייד של החנות. מקום המפגש נקבע בחורשת קק"ל בכניסה למצפה רמון שם נפרס ה VIPמוביל של החנות כשוורן נותן ליטוש אחרון לאופניים של החברה לפני היציאה ליום הרכיבה הראשון. לצד סטנד הטיפולים של וורן ניצב שולחן עליו נפרסה מפת בד עם שתיה חמה, פירות, מאפים ושלל פינוקים שרמזו כמה אנחנו הולכים לסבול במהלך הימים הקרובים.



בתכנון של היום הראשון- רכיבת חימום והתאקלמות סביב מצפה רמון ועל שפת המכתש, משם לסינגל נחל חווה המחודש, שביל ישראל לאופניים דרך מעלה נוח ועד האגם הנעלם באזור צבעי הרמון. יום מדברי משובח של כ 55 ק"מ. יום הרכיבה לא היה טריוויאלי כלל (ולא בגלל הפינוקים…). בארץ אומנם השתוללה סופה וכל הזמן שמענו על הצפות, אבל גם אנחנו כאן בהר הנגב לא ממש זכינו למז"א מדברי טיפוסי. השמיים היו מכוסים עננים שחורים שכל הזמן איימו להיפתח עלינו, רוח חזקה שלא פסקה לרגע, וטמפרטורות נמוכות שסירבו לעלות גם כשהשמש יצאה לפרקים. מכירים את זה, סוג של אוי, אוי אוי… אחרי כשעתיים של רכיבה, היינו כבר חייבים את מנת הפינוק שלנו… והופ כאילו מישהו כאן מכיר ממש טוב את נפשם של רוכבי האופניים- על שפת המכתש ניצבה פינת התרעננות מדוגמת עם כסאות מסודרים אל מול הנוף האדיר של המכתש, שולחן עמוס אביזרים טעימים לכריך מנחה מנחם, בירות קרות ושתיה חמה- סטנדרטי… אבל השוס של היירוע המקומי הזה שנפרס לכבודנו היו שקעי 220 וולט להטענת סוללות האופניים להמשך היום. ממש כך, על שפת המכתש לכאורה בין כלום לשום דבר, קופסת שקעים עם חשמל חי (לאלו שאין להם סוללת 700 וואט/שעה ++…).




בצר לנו נאלצנו לאכול, לשתות, לתדלק איזה בירה עם וורן (כי חייבים…) והמשכנו לעוד קצת שוטטות מעניינת עם יוני במרחב המכתש. משם ירידה מעולה עם אופנים עתירי אינצ'ים ומנוע בסינגל מעלה נוח, כולל פינוק גם מצד הטבע בדמות רוח גב נדירה על דרך הנפט בואך חניון בארות למי שהתקשה להפעיל את המנוע במגבלות המהירות.
את סוף יום הרכיבה הראשון סיימנו על שפת האגם הנסתר, עם אותו מוטיב חוזר- שולחן עמוס מטעמים, מרק עדשים חם ומעולה, וכמובן פיילת בירה קפואה. סיום אדיר ליום רכיבה מעולה.




אז מה זה הגלמפינג הזה בעצם?
את המחנה שלנו לשני הלילות הקרובים הקימו החברה של מדבראיה בחניון הלילה של נחל מנגן ממש בפתחו של עמק ססגון בפארק תמנע, סמוך מאוד לסינגל המכרות החדש של הפארק. למי שזה לא יצלצל מוכר, נציין כי זהו לרוב המקום הראשון שבו ליבו של כל מי שרוכב בסינגל המכרות המדהים מחסיר פעימה לנוכח היופי שמקיף אותו. המחנה הוקם ממש בערוץ הנחל הרחב אל מול הדיונה הענקית (מהסרט רמבו 2 אגב..) כשמכל עבר מקיף את המחנה הגבעות הצבעונית, התצורות הגיאולוגיות הייחודיות והנוף האדיר והנדיר של פארק תמנע.
במרכז המחנה נמתחה צלייה מרכזית גדולה מתחתיה הוצבו פינות צ'ילאאוט נמוכות, פינות ישיבה, שולחנות עץ גדולים עמוסי אפריטיפים לקראת ארוחות הערב, מיני משקאות משני תודעה ברמה גבוהה מאוד ומאפים (למי שבכ"ז לא רוצה להגיע על בטן ריקה לארוחת הערב). מסביב לצלייה הוקמו על מחצלות אוהלים זוגיים מתוחים ומצוחצחים כאילו כרגע יצאו מהאריזה, בתוכם מזרון ביתי עבה עם מצעים לבנים וכמובן מגבת מפנקת.
מבחינתי ההפתעה של המחנה היו המקלחות והשירותים. בצד המחנה ניצב קרון גבוה ומעוצב, עם דלתות זכוכית וניחוחות של ספא יוקרתי. תאי המקלחות והשירותים המרווחים מחופים באריחים יוקרתיים, עם זרם חזק של מים חמים, סט סבונים (בריח פצ'ולי) וכל מה שאורח במלון ספא מפואר מצפה לקבל בסוויטת בוטיק שצופה אל הנוף- מרשים מאוד!





אחרי מקלחת חמה ומינגלינג על כוס יין בפינות ההסבה, הוזמנו אחר כבוד לארוחות הערב שהוגשה בדיוק בשעה שהוזמנה. מדבראיה מציעים תפריט משתנה בהתאם לטעם, צורכי הקבוצה וכמובן התקציב. במקרה דנן, החלו לצאת סיר פוייקה קטנים ממאהל המנהלות שהוקם בסמוך למחנה, בתוכם מנות מדהימות של תבשילים בשריים וצמחוניים שהצטרפו למגוון הסלטים והמנות הראשונות שחיכו לנו על שולחנות העץ שסודרו לעילה ולעילה כאילו היינו במסעדה יוקרתית ולא עמוק בלב הערבה הדרומית. האוכל כמובן היה משובח, היין מעולה, ותזקיקי האלכוהול שהביאו איתם החברה היו אדירים ועשו את העבודה באופן המיטבי ביותר.
אנחנו במדבר והכל חשוך מסביב, אחרי האוכל יושבים קצת מסביב למדורה, קצת סיפורי אופניים וחפירות ציוד, קצת שותים (או הרבה אם וורן בסביבה), אבל די מהר נבלעים לתוך האוהלים המפנקים לשנת לילה (מעולה אם שאלתם…) לקראת עוד יום רכיבה מדברי מאתגר מבית היוני.





גן העדן של יהל
אחרי שינה מעולה וארוחת בוקר מושקעת וטעימה פתחנו את יום החופשה השני. הפעם יום הרכיבה הוקדש לרשת הסינגלים החדשה בצפון הערבה הדרומית שנבנתה ע"י רוכבים מקומיים סמוך לקיבוץ יהל. אזור זה פחות מוכר לרוכבים שמבלים בעיקר על תוואי שביל ישראל לאופניים, אך הוא סוג של פנינה למי שמעדיף סינגלים מדבריים מחוספסים, אתגריים וטכניים יותר משביל ישראל.
יוני תפר לנו שם מסלול מדהים שכלל את המיטב של האזור, עם עליות בריאות, ירידות מהירות ומגניבות על סכינים צרות, ואפילו חלקים מהשביל החדש שנבנה בימים אלו ע"י ירון דרעי וחבורתו עבור המועצה האזורית חבל איילות. מאחר ומדובר במרחב קטן יחסית, פינת תדלוק ומנוחה עתירת פינוקים וחשמל, חיכתה לנו שם בין סיבוב לסיבוב תחת עץ שיטה ענק באחד מערוצי הנחל באזור.
היה יום רכיבה מדהים, אתגרי, טכני ועתיר אדרנלין. את הפינלה של היום סיימו החברה במתחם עיסוי מחומם שהוקם במחנה עם צוות מעסים שדאג שהם יפנימו היטב את יום הרכיבה המאתגר.
יום הרכיבה השלישי הוקדש בעיקר לרכיבה בסינגלים של פארק תמנע כשהיציאה הפעם הייתה ישר מהמחנה לתוך סינגל המכרות שעובר כאמור בעמק ססגון.



מדבראיה מתמחים בפינוק בתפירה אישית
המוצר שמדבראיה מוכרים הוא למעשה חבילה בתפירה אישית. כל פרמטר בחבילה יכול להשתנות בהתאם לצרכים ולרצונות של הלקוח. מחבילת מנהלות וליווי בסיסית (ארוחות, פינות הזנה ומנהלות מאהל), דרך חבילה שכוללת ליווי רכב והדרכה וכו', ועד חבילות הגלמפינג השונות כאמור.
כפי שהבנתם הגלמפינג הוא עולם כמעט ללא גבולות, תכלס נראה שכל דבר אפשר להביא עמוק לשטח. במובן זה מדבראיה מציעים ללקוח לזרום איתו לכל פנטזיה שהדמיון ייקח אותו. ממאהל על בסיס אוהלי טורבו זוגיים עם מקלחות, שירותים וארוחות, ועד אוהלי קאנבס מחוממים/ ממוזגים, ארוחות שף מפוארות, גקוזי, עיסויים, הופעות והרצאות פרטיות וכו'. הכל כאמור בהתאם לצרכים, לדמיון ולתקציב.
חבילה דומה לזאת שלקחו החברה שכללה הדרכה לשלושה ימי רכיבה, רכב ליווי, ארוחות ערב ובוקר מעולות, לינה באוהלי טורבו זוגיים, מזרונים עבים, פינות ישיבה, קפה ונשנושים במהלך הרכיבה ובמחנה, קרון שירותים ומקלחות, תעלה כ 3,300 שקלים (לפני מע"מ) למשתתף בקבוצה של מינימום 12 אנשים.



סיכום
זה לא טיול הקמפינג הראשון שלי, בתחילת שנות האלפיים היינו נוהגים לצאת לא מעט לסופ"שים מדבריים בהר הנגב עם האייקון דני גנות בהובלה ואדם סלע במנהלות. ברמה האישית אני חייב להודות שמהרכיבה תמיד מאוד נהניתי אבל מהלינה בתנאי השטח פחות. לא משנה איך נערכתי לשינה, תמיד מצאתי את עצמי ער רוב הלילה וטרוד במחשבות איך אני מתמודד עם יום הרכיבה הקשה שלמחרת כמעט ללא שינה. ובכן זה לא המקרה… אולי משהו בתנאים המפוארים, אולי המקלחות ואווירת האירוח המפנקת, אבל הפעם ישנתי כמו תינוק ואני בהחלט מוכן להתרגל לה…
אז המילה גלמפינג אמנם כוללת בתוכה את המילה קמפינג, אבל לאור החוויה המפורטת כאן נראה שזה דומה רק במוטיב של נופש ארעי בטבע לאותו קמפינג מוכר. מעבר להפתעה הגדולה שנחוותה כאן ברמת הפינוק שניתן לקבל באמצע כל אחד מה"שומקומים" היפים בארץ, המוצר שמדבראיה מציעים הוא מוצר מושלם לרוכבי אופנים בכל הפרמטרים. מהדרכה מעולה של יוני(-אל) אדלר, דרך הליווי הרכוב המפנק והנחוץ במהלך יום הרכיבה, ועד התנאים במאהל המפואר וכל הדברים שלצידו.
ברור שכל העניין הזה הוא לכאורה לא זול, אבל הוא מראש לא מיועד או מכוון לכל כיס/רוכב ולא אמור להחליף את חופשת האופניים המסורתית עם לינה המלון/ צימר. כפי שצוין בפתח הכתבה, אוכלוסיית רוכבי האופניים בישראל היא מגוונת מאוד, וחלקים מתוכה יהיו יותר ממוכנים להשקיע לא מעט מזומנים על מנת לקבל מוצר ייחודי ברמה הזאת. זה המקום להדגיש שוב, כי מדבראיה יודעים לתפור לכל אחד את החבילה הנכונה בהתאם לצרכים ולתקציב, גם לאלו שמוכנים להסתפק בפחות פינוקים וגם לאלו שרוצים את הקצה של הקצה.
פרטים על חבילות האירוח השונות אפשר לקבל דרך עמוד הפייסבוק של מדבראיה טיולים ואירועים במדבר או ישירות מול הראל בליץ בטלפון 050-221-3395
