
הודעה לעיתונות מאת: Trek כתב: אריק פלדמן
טרק משיקים היום את הגרסה החשמלית של דגם ה Slash שלהם- אופני אנדורו חשמליים קלים ועתירי מהלך ליישומים אגרסיביים במיוחד המבוססים על מנוע ה TQ של ה Fuel EXe וסוללת 580Wh.
עם השקת ה +Slash, ליין השטח החשמלי של טרק כולל שלושה דגמים:
- דגם ה Rail אופני אנדורו פול פאוור עם מהלך 150/160 מ"מ מבוססי מנוע Bosch 85Nm וסוללת 750Wh.
- דגם ה Fuel EXe אופני טרייל קלים מהלך 140/150 מ"מ מבוססי מנוע TQ 50Nm וסוללת 360Wh.
- דגם ה +Slash אופני אנדורו אגרסיביים קלים מהלך 170/170 מ"מ מבוססי מנוע TQ 50Nm וסוללת 580Wh.


Always up for another down
ב 2022 טרק השיקו את ה Fuel EXe, הפלטפורמה החשמלית של דגם ה Fuel EX האלמותי ועוררו הרבה עניין עם התפיסה הייחודית שלהם לגבי אופניים חשמליים קלים ליישומי Trail/AM. הפיול הציגו מאפייני רכיבה והתנהלות ייחודיים המדמים באופן הקרוב ביותר התנהגות של אופני AM ללא מנוע. הם עוררו כאמור הרבה עניין (גם אנחנו בחנו אותם ומאוד התרשמנו) וזכו בלא מעט פרסים והצלחה בעולם.
לאור התפתחות הסגמנט "החשמלי האגרסיבי קל המשקל" לאחרונה והצגת דגמים עתירי מהלך עם מנועים קטנים כמו דגם הקניבו של ספשלייזד, Decoy SN של YT, TRANSITION RELAY, MONDRAKER DUNE, UNNO IKKI, SIMPLON RAPCON TQ זאת היתה רק שאלה של זמן מתי טרק הולכים ליישם את מנוע ה TQ על פלטפורמות האגרסיביות יותר שלהם, ה- Slash.

מאפיינים עיקריים
- מתלה High Pivot המייצר מהלך של 170 מ"מ
- מזלג עם מהלך של 170 מ"מ
- מנוע TQ HPR50 עם עוצמה של עד 50Nm והספק של 250Watt ועד 300Watt בפיק
- סוללת 580Wh נשלפת
- פלטפורמת מאלט (גלגל 27.5 מאחור, 29 מלפנים)
- הדסט משנה זווית
- פרוגרסיבית מתלה משתנה ע"ב תושבת בולם אקסצנטרית
- אפשרות למאריך טווח של 110Wh

מהלך ארוך, מתלה High Pivot, מנוע קטן, משקל נמוך והתנהגות טבעית
ה Slash (האנלוגים) הנוכחיים הושקו לפני פחות משנה והציגו מתלה היי פיבוט חדש, מהלך של 170 מ"מ מלפנים ומאחור, פלטפורמת מאלט (גלגל 27.5 מאחור ו 29 מלפנים) גאומטריה סופר מעודכנות, ויכולות וורסטיליות מרשימות במיוחד בעיקר בכל הנוגע להתנהגות האופניים בירידה ביחס ליכולת הטיפוס שלהם.
לטענת צוות הפיתוח של טרק הם עשו מחקר מעמיק כדי לקבוע אם הגרסה החשמלית של הסלאש צריכה להיות אופניים עם הספק גבוה או בינוני. לטענתם בכל המבחנים שהם עשו, אבי הטיפוס עם מנוע ה-TQ היו זריזים יותר בירידות ממנועי הכוח המלא, וכתוצאה מכך, זמני הירידה היו מהירים יותר (שזאת הייתה כוונת הבסיס בתכנון).
ה +Slash הגרסה החשמלית החדשה, לוקחת את אותה פלטפורמה בדיוק ומוסיפה לה מנוע קטן, מוחלש וקל משקל של TQ עם עוצמה של 50Nm המותאם למתלה היי פיווט, סוללה קטנה פריקה וקלה בהספק של 580Wh ומערכת שליטה חשמלית המדמה באופן הקרוב ביותר התנהלות של אופניים ללא מנוע עזר. הכל למען היכולת לטפס לתחילת הירידה עם עזרה מינימלית ולרדת במהירות ובתחושה כאילו מדובר על אופני אנדורו טהורים ואנלוגיים.


מנוע TQמוכח, סוללת 580Wh ומערכת הפעלה זהה ל Fuel EX-E
מנוע– לטובת פיתוח מנוע ייחודי לדגם ה Fuel EXe ב 2022, טרק שיתפה פעולה עם חברת הרובוטיקה הגרמנית TQ כדי לפתח את מנוע הHPR50 . מנוע ה HPR50 (ראשי תיבות של harmonic pin ring transmission, או תמסורת טבעת פינים הרמונית) מפיק עוצמה מקסימלית של 50Nm בהספק של 250 וואט (300 וואט בפיק המקסימלי) ומוותר למעשה על חגורות תמסורת וגלגלי שיניים רועשים שעלולים להתחמם ולהתבלות, לטובת מערכת מעודנת וקטנה יותר, קלה יותר, עמידה יותר ומעל הכל שקטה הרבה יותר ממנועי אופניים חשמליים מסורתיים.


סוללה- ה +Slash מצוידים בסוללת 580 וואט/שעה דומה לזאת של הפיול Exe המגיעה בגודל של 360Wh. הסוללה אינטגרלית ומוסתרת לחלוטין ב Down Tube וניתן להסירה בקלות. משקל הסוללה החדשה לא נמסר. ניתן להשתמש גם בסוללת הפיול EXE אך נדרשת תושבת מיוחדת.
לרוכבים המעוניינים ברכיבות ארוכות יותר TREK מציעה את מאריך הטווח החיצוני של הפיול EXe בעוצמת 160 וואט/שעה, היושב בכלוב הבקבוק ומגדיל את טווח הרכיבה ב 40%. משקלו 900 גרם.



מערכת הפעלה ואפליקציה– בדיוק כמו בדגם ה Fuel EXe, המערכת החשמלית החדשה נשלטת מהכידון ע"י מתג הפעלת קומפקטי המכבה ומדליק את המערכת וכולל שני לחצנים המאפשרים לעבור בין מצבי הסיוע השונים ומעבר בין תצוגות הנתונים. אפליקציית המובייל Trek Central מאפשרת הגדרת פרמטרים שונים במערכת השליטה במצבי הסיוע השונים ובאופן עבודת המנוע.
צג OLED אינטגרלי בגודל 2 אינץ' מוטמע בחלק הקדמי של ה Top tube ומציג את כל נתוני הרכיבה בתצוגה בולטת המורכבת מ 4 מסכים מתחלפים בספרות ואותיות גדולות הנצפות בקלות.


גיאומטריה ומאפיינים זהים לSlash הרגילים
טרק הצליחו לשמר כמעט באופן זהה את הגיאומטריה של הסלאש האנלוגיים על הסלאש החשמליים.
גלגלים מעורבים MX לטובת יכולת תמרון גבוהה– פרט למידה S כל האופניים מגיעים על גלגלים בתצורת מאלט (29 מלפנים, 27.5 מאחור).
אפשרות שימוש בדרופרים ארוכים– 150 מ"מ למידה S, 170 מ"מ למידה M, 200 מ"מ ל L ו XL.
אין מידת ביניים– גם בדגם זה אין מידת ML כשהריצ' מכסה למעשה את הפער בין מידה M למידה L (488 מ"מ למידה M).
זווית ראש משתנה– זווית הראש עומדת על 63.5 מעלות בבסיס, וכמו בדגם הפיול EX החדש והסלאש החדשים, גם ב +Slash נעשה ששימוש בהד-סט משנה זווית עם אפשרות לשנות +/- מעלה אחת. זווית כיסא אפקטיבית עומדת על 77 מעלות.
אורך תומכות שרשרת משתנות בהתאם למידה– 434 מ"מ במידה S, 440 מ"מ במידיום ולארג', 445 מ"מ במידה XL.

מתלה High Pivot מעודכן עם אפשרות לשינוי רמת הפרוגרסיביות
המתלה של ה +Slash מבוסס על כמעט אותה קינמטיקה של Slash Gen 6. למרות המנוע המסייע בטיפוס טרק משמרים גם בדגם זה את יעילות הדיווש הגבוהה של הסלאש.
מיקום הציר הראשי של מתלה ההיי פיבוט מניע את הציר האחורי לאחור כשהוא בולע מהמרות וזאת מבלי להיות מושפע ממכות מרובעות (סלעים). התוצאה: הוא מצליח לשמר את המוננטום והמהירות בירידות מבלי להיות מושפע ממתח השרשרת. ה Idler (גלגל השיניים העליון במתלה) שומר על השרשרת תמיד בקו הציר המרכזי ומבטל לחלוטין את תופעת הפדל קיק.
פרוגרסיביות המתלה ניתנת לשינוי (לטובת תחושה או התקנת בולם סליל) בשני מצבים ע"י תושבת מתלה אקסצנטרית.


דגמים, משקלים ומחירים
כרגע ה +Slash משווקים בשני דגמים בלבד, והם לא מתוכננים להגיע לישראל בקרוב:
Slash+ 9.7– משקל 20.38 ק"ג, מחיר 8,000 דולר בארה"ב. שלדת קרבון, מפרט מבוסס על מערכת הינע של שימנו ברמת XT/SLX, בולמי פוקס ברמת Rhythm 38 ו Performance, גלגלי אלומיניום ועוד.
Slash+ 9.9– משקל 20.88 ק"ג, מחיר 12,000 דולר בארה"ב. שלדת קרבון, מפרט מבוסס על מערכת הינע אלחוטית של SRAM ברמת X0 Eagle AXS, T-Type, בולמי רוקשוקס ברמת ZEB Ultimate מלפנים ו Vivid Ultimate מאחור, מעצורי SRAM Maven, מוט אוכף Reverb AXS, גלגלי קרבון ועוד.

































































Facebook
Telegram
WhatsApp