בחן וכתב: שחר מיליס


קיץ! הגם אתם כמוני, משכימי קום? כמו כל שנה בחודשי הקיץ, נראה שכולם באימונים לאפיק; השבילים והיערות מלאים בזוגות זוגות עם מבט חדור שמפדלים ביעילות בסטייג'ים ארוכים של סופשבוע.

קיץ! חם!! האפיק רק באוקטובר אבל מי שלא יעלה נפחים וקצב עכשיו, יישאר מאחור בתחרות החשובה בשנה. קיץ! חם ולח!!! אחוזי הלחות באוויר נושקים ל100% ואפילו שהרוכבים כמעט טובעים רק מלנשום אדי מים, זה לא מספיק כדי להדק את האבק המיתמר מהשבילים ונותר תלוי באוויר דקות ארוכות כאילו לסמן לרוכבים אחרים "היינו כאן".

קיץ! סטייג'ים של 4-5 שעות הן לא מילה גסה, הרי "קשה באימונים – קל בקרב". אבל בשביל לשרוד אימון תובעני וארוך גם שני בקבוקי מים לא מספיקים. לא תמיד המסלול עובר בנקודת מילוי מים נוחה, ולפעמים, לא לעצור כלל זו חלק מהמטרה. רוכבי XCM אמנם סגפנים מאד ככל שזה נוגע לצרכים בסיסיים, אבל רק נסה לשים להם תיק מים מקפצץ ולא אוירודינמי על הגב ותמצא עצמך מתגלגל מכל המדרגות.

חברת USWE השוודית מייצרים תיקי גב ייחודיים כבר מעל ל 15 שנה. עם השנים אפילו הצליחו ליצור סקסאפיל למותג תיקי הגב שלהם. הרי כל מוצר נמדד במידת התועלת שהוא נותן מול חסרונות של נוחות, מראה או סטייל. מערכת הגב No Dancing Monkey בעלת רתמת ה X שומרת את תיקי USWE צמודים לגב, גבוה סביב השכמות, ובשילוב עם גזרות טובות ותכנון קפדני של נפח התיקים, הם מצליחים איפה שרבים ניסו, ולמען האמת, די נכשלו.

נחזור רגע למרוצי המרתון. כבר מספר שנים ניתן לראות רוכבים רבים שמעדיפים לקחת איתם יותר מים. גם ליתר בטחון במזג האויר החם של מדינתנו הים-תיכונית וגם בשביל לדלג על פיד-זון או שניים במהלך התחרות. בעלי תיקי גב יכולים לתכנן לעצמם מקטעים ארוכים יותר ללא עצירות ולשפר את זמני התחרות שלהם.

על ייחודיות תיקי USWE ודוגמא טובה לתיק בעל נפח סביר שאינו רק "תיק מים" כתב טל רוזוב כאן.

מוטוליין פוקס קבוע 1070×200
מוטוליין כללי קבוע
פוקס יוניון
סידי נעלים

אז למה HYDRO3 ?

גילוי נאות, יש לי כבר מספר שנים תיק AIRBORN3. בין גרסת האיירבורן להידרו הבדלים קטנים בלבד ושניהם נועדו לאותה מטרה – להיות תיק מים צמוד ויציב עם אחסון נוסף מינימלי מאד. (למי שמאד סקרן לגבי ההבדלים בין ההידרו לאירבורן אומר שצינורית ההידרו מתחברת בעזרת מגנט ואילו האירבורן בקליפס, ושתא האחסון, שניתן לניתוק בשני התיקים, יציב וצמוד יותר בהידרו מאשר באיירבורן, מעבר לכך ההבדלים דקים מאד).

כמובן שכל רוכב שמעוניין לשאת איתו מים ומספר כלים בסיסי ביותר יהנה מאד מהתמורה של ההידרו 3. עם שקית מים מעולה בנפח L2, ותיק כלים ניתק בגודל שמספיק למולטיטול, בקבוק CO2 ומפתחות פחות או יותר, לא צריך יותר מזה ברכיבות רגילות. רוכבי ה XCM, ולמעשה כל מי שחשובה לו נגישות לציוד תוך כדי רכיבה, או בעצירה מבלי להוריד תיקים וכדומה, יצביע על ההידרו 3 כתיק המינימליסטי האולטימטיבי. ההידרו 3 יושב מספיק גבוה ואינו מפריע לתפעול מלא של כיסי החולצה האחוריים, כך שרוכב תחרותי יכול לשים מזון, ערכת תיקונים, CO2 או משאבה וטלפון בכיסי החולצה מבלי שהתיק מפריע לגשת אליהם.

מבנה הרצועות הייחודי גם מאפשר להתאים את התיק למגוון מאוד רחב של מידות גוף על ידי בחירת לולאת הידוק שמתאימה לגדליםM-L,  אוXL . את המדידה וההתאמה הראשונית כדאי לבצע עם תיק מלא במים וציוד כדי לדמות איך הוא יישב בתצורתו הסופית, פעולה זו לוקחת דקות ספורות ואפשר לצאת לדרך. במידה וצריך להתאים את התיק, אפשר לבצע כוונונים עדינים של אורך רצועות הוולקרו אפילו תוך כדי רכיבה.

מאפיינים כללים

ההידרו 3 הוא תיק מינימליסטי מאד. התא המרכזי מכיל את שקית השתיה בנפח L2 מבית Hydrapak ולא מותיר המון מקום נוסף (למעשה רק ליטר אחד של נפח). למי שצריך, ישנו תא פנימי שטוח הנסגר ברוכסן על הדופן החיצונית של התיק. תא זה מספיק גדול להכיל ארנק או טלפון אך לא הייתי שם בו דברים חדים שעלולים לפגוע בשקית הנוזלים. בנוסף, וכאן גדולתו של  התיק, ישנו פאוץ' ניתק שמחובר ב 4 קליפסים, הפאוץ' יושב במעיין פיגיבאק (שק-קמח) על התיק. פאוץ' זה עשוי מבד עמיד ובנוי לסחוב ציוד עזר לרכיבה. כאמור, זהו תיק תחרותי קטן ומי שצריך אותו רק כתיק מים, כנראה יוריד את הפאוץ' הנוסף.

כאמור, שקית השתייה של Hydrapak האמריקאית היא בנפח 2 ליטר, כמות שכנראה מספיקה לרכיבות לא מאד ארוכות לבדה, אך בשילוב בקבוקי שלדה מלאים במים או משקה איזוטוני, נוצר פתרון הידריישן מעולה לסטייג'. פתח המילוי של השקית רחב ונוח ונפתח על ידי סליידר שדואג גם לאטימה. הפיה של Hydrapak מצויינת, היא מאפשרת זרימת המים קלה, אינה מטפטפת וניתנת לנעילה בכדי למנוע לחיצה לא רצונית בדרך אל…

מוטוליין פוקס קבוע 1070×200
מוטוליין כללי קבוע
פוקס יוניון
סידי נעלים

על השביל

כבר אמרתי שיש לי תיק דומה מאד של USWE מספר שנים. חוץ ממעט שפשופים וכתמי מלח, הוא לא מראה סימני שחיקה או פרימה של תפרים. כך גם ההידרו 3. בד הריפסטופ עבה ויציב, הרוכסנים מקובעים היטב ולא מאיימים להיכנע למראות קשים של התגבשות מלחים.

אבזם הרכיסה המרכזי קל מאוד לתפעול גם ביד אחת ומכוון שהוא עגול, הוא מאפשר תנועה סיבובית של הרצועות אחת כלפי השניה להתאמה ארגונומית מיידית מבלי להגביל את התנועה כלל. מערכת הגב והרצועות בנויות על רשת עבה שיוצרת רווח בין ברצועה/ מערכת הגב לגוף ומאפשרת זרימת אויר.

על שתי רצועות הכתף יש לולאות שניתן להוביל בהן את צינורית השתיה הן מימין והן משמאל באופן אלגנטי. את הפייה והצינורית מקבעים לתיק באמצעות קליפס מגנטי.

מי שכבר רכב עם תיקי USWE יודע ש No Dancing Monkey היא יותר מסיסמה. התיק מעוצב באופן שמותאם לגוף כל כך טוב שבהחלט אין צורך ברצועת המותן, וזה כשלעצמו ייתרון אדיר הן בעבור גישה לכיסי גב החולצה ובעיקר כדי לשמור על זרימת אויר טובה ומיתון ההזעה.

ברכיבה עם תיקי USWE יש תחושה שהתיק "מחבק אותך" ואין צורך להדקו יותר מידי (הידוק יתר יורגש בעת מילוי בית החזה באויר). בעוונותי, אני מנצל את ההידרו 3 גם כסוג של מגן גב ברכיבות אנדורו. נכון, זה לא הייעוד שלו כלל, אך רכיבת אנדורו ארוכה דורשת יותר מים משאפשר לשאת בבקבוק אחד. וכן, שקית מים, גם אם תתפוצץ, יכולה למנוע או להפחית פגיעות במקרה של תעופה אווירית לא רצונית. ומבחינתי יש כאן WIN WIN עם התיק.

סיכום

ההידרו 3 הוא תיק מים תחרותי מעולה. הוא פתח מחדש את ההגדרה לתיק מים והצליח להכניס סטייל ופונקציונליות אפילו לרוכבי ה XCM התחרותיים והסנובים. העובדה שהוא גם יושב צמוד מבלי לזוז גם בשטח קשוח, וגם לא להפריע לגישה לכיסי החולצה הכל כך שימושיים, זה מה שעושה אותו למוצר מנצח. לא בכדי, כל שנה רואים יותר רוכבים עם תיקים (אולי כאלו שנעקפו כשעצרו בפיד-זון ואמרו לעצמם, לא עוד…) בשורה התחתונה, מדובר במוצר מצוין! תיק שיש בו בדיוק את הפיצ'רים הנחוצים ולא מעבר, גודל אופטימלי לייעוד זה, עם איכות חומרים מצוינת, אוורור מורגש ומעל הכל, יושב יציב ונוח כל הזמן.


יותר: תכנון מעולה, יציבות על הגב, מיקום גבוה, מודולריות, שקית וצינורית מצוינות

פחות: לא מצאתי דבר

מוטוליין פוקס קבוע 1070×200
מוטוליין כללי קבוע
פוקס יוניון
סידי נעלים

Comments

comments

כתבות נוספות